Tunnevyöhyketerapia uudistettu nimi entuudestaan tunnetuille modernille- ja psykologiselle vyöhyketerapialle. Tunnevyöhyketerapiassa kehoa käsitellään kokonaisuutena, ei vain elinsairauksia.

Tunnevyöhyketerapia on kehollista hoitoa jonka avulla opimme tuntemaan itseämme paremmin. Metodin kehittäjän Antti Pietiäisen mukaan kehossa on tunne ja elämänkaarimuisti, ihmisen sairaudet ovat usein  tunnesidonnaisia, samoin paraneminen. Tunnevyöhyketerapissa ihmisen elämä jaetaan 18 vuoteen, syntymästä siihen kunnes täytämme 18. Tätä 18v sykliä toistamme uudestaan ja uudestaan.

Tämän 18 v syklin/elämänkaaren aikana meille tapahtuu paljon. Olemme osa perhettämme/sukuamme, yhteisöä, ystäviä, kouluja jne. Opimme perheemme kautta kuinka näemme maailman, minkälainen identiteetti meillä on, vai onko? Olemmeko itsevarmoja vai ujoja? Miksi?  Kantaako sukumme jotakin suurta asiaa josta ei puhuta? Miten se vaikuttaakaan meihin? Olemmeko kokeneet koulukiusaamista vai olemmeko olleet kiusaajia, miksi haluamme kantaa vastuuta, miksi tarvitsemme toisten hyväksyntää teoillemme…?

Elämänkaariteorian mukaan tapahtumat “toistuvat” kunnes ne on oivallettu ja siten työstetty pois. Esimerkki:  Lapsi, jota koulukiusataan kun hän on yksitoista vuotias. Hän kokee ahdistusta siitä, jää ulkopuoliseksi, on arka ja ujo, pääkipeääkin voi olla. Myöhemmällä iällä, esimerkiksi 29- vuotiaana, hänellä on yksinäisyyttä, niskahartiaongelmia, suolisto-ongelmaa, hän stressaa ja kantaa huolta kaikesta. Hän hakeutuu niskahartiakipujen ja suolistovaivojen vuoksi tunnevyöhyketerapiaan. Elämänkaari- haastattelujen ja kehohoitojen myötä hän oivaltaa yhteyden lapsuudenajan kiusaamiseen ja tämän hetkisen elämän välillä.   Kehohoitojen avulla kivut helpottavat ja oivalluksen kautta stressaaminen ja muut “vaivat”saadaan todennäköisesti hallintaan. Asia pääsee päätökseensä ja tätä kokemusta ei tarvitse enää myöhemmässä vaiheessa käsitellä.

Tunnevyöhyketerapia perustuu asiakkaan kanssa käytävään elämänkaari haastatteluun ja kehohoitoon. Keho kertoo terapeutille tukoksista jotka liittyvät jollakin tavalla asiakkaan elämään. Terapeutti ei tulkitse, ei anna elämänohjeita vaan auttaa asiakasta ymmärtämään itseään paremmin. Asiakas on itsensä tärkein asiantuntija, terapeutti rinnallakulkija. “Tiedostamattomat tunteet sairastuttavat (traumat), tiedostetut tunteet parantavat.”- Antti Pietiäinen-

Tunnevyöhyketerapialla voidaan lisäksi vaikuttaa myös mm. ruuansulatukseen, unettomuuteen, erilaisiin kiputiloihin, flunssan hoitoon jne.

Tunnevyöhyketerapia on eheyttävä hoitomuoto, mutta kaikille se ei kuitenkaan sovi. Jotkin lääkkeet/sairaudet ovat este hoidolle.

Tunnevyöhyketerapia liitetään vaihtoehtoehtohoitoihin joten siitä ei ole mahdollisuutta saada KELA korvattavuutta. Hoito on aina omakustanteinen.

Toimitilani on  Wasa Wellnesillä , muiden ihanien terapeuttien joukossa. Tunnevyöhyketerapeutiksi opiskellaan Kaironin instituutissa. monimuoto-opiskeluna.

Hinnasto

  • Tunnevyöhyketerapia, 90 min  78 €
  • Lapset (0-15 v.), 30 min  35 €
  • Nuoret (16-19 v.), 45 min  55 €

Hinnat voimassa 1.7.2018 alkaen. Hinnat sis. alv 24%.
Pidätämme oikeuden muuttaa hinnastoa.
Peruuttamattomista ajoista veloitamme 50 % hoidon hinnasta.

Varaa aika tästä

Leila Kärkinen • Pitkälahdenkatu 13, 65100 Vaasa • 050 3003 222