Olen Leila Kärkinen ja toimin ammatinharjoittajana Elämänkaaressa.

Elämänkaari meillä kaikilla on erilainen. Vartumme vauvasta aikuiseksi kukin omien vahvuuksiemme ja kehitysalueidemme siivittämänä. Lapsena leikimme ja opimme leikin ja ympäristön – perhe sekä fyysinen ympäristö- avulla elämän taitoja. Nuorena opiskelemme ammattiin ja niin edelleen ketju jatkuu.

Joskus kuitenkin polkumme on muhkuraisempi – ehkä sairastumme tai omaamme jo syntymästämme jonkin sairauden, siten arkistenkin asioiden oppiminen ja taitaminen voi olla vaikeaa.

On jo kauan tiedetty että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Tunteet, niiden työstämättä jättäminen sairastuttaa kehon tai toisin päin – fyysinen sairaus vaikuttaa mieleen ja tunteisiin.

Itselläni on tästä tapahtumaketjusta kokemusta ja juuri sairastumiseni Reumaan herätti minut ymmärtämään miten tärkeää ihmiselle on pärjätä arjessa itse. Olla itsenäinen.  Miten tärkeää onkaan tulla kuulluksi, kuulua johonkin joukkoon, miten sairaus muokkaa identiteettiä ja mikä identiteetti onkaan?  Näiden tärkeiden oivallusten myötä kouluttauduin toimintaterapeutiksi ja valmistuin 2001. Pohdinnat sairauksista ja niihin liitetyistä tunteista, perimästä jatkuivat edelleen ja johtivat minut opiskelemaan Tunnevyöhyketerapiaa. Diplomoiduin keväällä 2018. Ammatillinen matkani on siis alkanut omista lähtökohdista ja koen että ne ovat antaneet syvyyttä työhöni.

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta ja Tunnevyöhyketerapia luetaan vaihtoehtohoitoihin. Työssäni en sekoita näitä koulutusalueita turvatakseni asiakkaille sen kuntoutuksen/hoidon mihin heillä on oikeus.

Leila Kärkinen • Pitkälahdenkatu 13, 65100 Vaasa • 050 3003 222